GeriAtıştırmalık Tarifleri Taco tarifi (Kıymalı)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taco tarifi (Kıymalı)

Taco tarifi (Kıymalı)

Meksika'nın meşhur sokak lezzetlerinden taco kıymalı, tavuklu ve pek çok farklı malzemeleyle hazırlanabiliyor. Hazır tortilla ekmeğiyle sunabileceğiniz gibi evde taco ekmeğini kendiniz de pişirebilirsiniz. Ancak, evde pratik bir şekilde orjinal taco tarifi hazırlamak isteyenlere, hemen aşağıda kıymalı taco yapım aşamalarını derledik.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Bir paket (10-12adet) taco cepleri ya da tortilla ekmeği

Harcı için:

  • 300 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir su bardağı kırmızı veya siyah konserve fasulye
  • Bir kase ince doğranmış domates
  • Bir kase ince doğranmış marul
  • 1 adet piyazlık doğranmış mor soğan
  • Bir kase kaşar rendesi

Üzeri için:

  • Acı biber sosu
  • Hardal

Taco tarifi (Kıymalı) Nasıl yapılır?

Geniş bir tavada kıymayı kavurun.

Üzerine iç harcı malzemelerini ve baharatları ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.

Sebzeleri incecik doğrayın.

İç malzemeleri hazır olduğunda taco ceplerini fırında iki dakika kadar ısıtın.

İsteğe göre tacoları doldurun ve servis edin.

Afiyet olsun...