Süzme saray aşuresi tarifi
Aşure geçmişten günümüze en sevilen tatlılarımızdan biri. Birçok kişi aşure dışındaki zamanlarda da aşureyi tatlı olarak yapmayı tercih ediyor. Sizin için bu kez Osmanlı mutfağından günümüze uzanan bir aşure tarifi hazırladık. Süzme saray aşuresi adından da anlayabileceğiniz gibi buğdayın pişirildikten sonra süzülmesiyle elde ediliyor. Siz de bu farklı ama çok lezzetli aşureyi denemek isterseniz malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 800 mililitre su
- 300 gram aşurelik buğday
- 150 gram toz şeker
- 1 yemek kaşığı gülsuyu
- 5 gram misk
- 100 gram kuş üzümü
- 30 gram fındık içi
- 30 gram fıstık
- 30 gram badem
Süzme saray aşuresi tarifi Nasıl yapılır?
Buğdayı bir gece öncesinden bol su ile ıslatın.
Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp tencereye koyun ve üzerine suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
Kaynayınca üzerinde biriken köpüğü alın ve buğdayların iyice pişmesini bekleyin.
Buğday iyice piştikten sonra süzgeçten geçirin.
Süzülmüş buğdayı tencere ile ocağa koyup içine kuş üzümü ve şeker ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Misk ile gül suyunu ezip süzme aşurenin içine karıştırın.
Kaselere sıcak olarak aşureyi dökün ve üzerine badem, fındık ve fıstık serperek süsleyin.
Soğuk olarak servis edin.