GeriMeze Tarifleri Sütlü kuru cacık tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü kuru cacık tarifi

Sütlü kuru cacık tarifi

Kuru cacık en lezzetli ve en pratik mezelerin başında geliyor. Kıvamı geleneksel cacıktan daha koyu olan kuru cacık, sütle açıldığında özellikle lezzetli oluyor. Farklı bir cacık denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet salatalık
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Taze nane
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Sütlü kuru cacık tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsağı ince ince doğrayın.

Salatalıkları soyup küp küp doğrayın.

Yoğurda salatalıkları ve sarımsağı ekleyip karıştırın.

Sütü ve suyu azar azar ekleyerek yoğurdu açın.

İnce kıydığınız dereotunu ve tuzu da ilave edip harmanlayın.

Cacığı servis tabağına alıp üzerini zeytinyağı ve taze nane yapraklarıyla servis edin. Afiyet olsun…