Sütlü balkabağı çorbası tarifi
Balkabağı; alfa-beta karoten ve A vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sisteminin destekleyicisidir. İçerisinde bulunan yüksek posa bağırsak sağlığını korur. Alınan bu posa mideyi daha geç terk ettiği için de daha uzun süre tokluk sağlar. Çorbanın içerisine kükürtlü bileşiklerden zengin içeriğiyle bir kalkan görevi gören soğan ve sarımsak da eklemeyi unutmayın. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz sizin için çok sağlıklı bir balkabağı çorbası hazırladı. İşte tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 300 gram balkabağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- 2,5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Arzuya göre muskat rendesi ve zencefil
Sütlü balkabağı çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Küp doğranmış balkabağını, yemeklik doğranmış kuru soğan ve sarımsağı bir tencereye koyun.
Zeytinyağında hafif soteledikten sonra üzerine suyu ilave edin.
Kaynadıktan sonra karışımı homojen olması için blender'dan geçirin.
Ardından içerisine süt ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Ocaktan indirmeden tuz ve karabiber ilave edin.
İsteğe göre muskat rendesi, zencefil de ekleyebilirsiniz.
Sıcak su ile kıvamını ve yoğunluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun...