GeriTatlı Tarifleri Sütlü aşure tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü aşure tarifi

Sütlü aşure tarifi

Tadı damağınızda kalacak bir tatlı tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı kuru üzüm (İzmir üzümü)
  • 1 su bardağı hazır çiğ krema
Süslemek için:
  • Ceviz
  • Dolmalık fıstık
  • Kuru kayısı
  • Kuş üzümü

Sütlü aşure tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle su dolu küçük bir tencerede kuru üzümleri 9 dakika kadar haşlayın. Haşladıktan sonra sudan çıkarıp, bir kenarda bekletin. Kayısıları da iyice yumuşaması için 5 dakika kadar haşlayın.

Başka bir tencereye şekeri ve unu alıp karıştırın. İçine azar azar süt ekleyin. Hindistan cevizini de ilave edin. Katılaşana dek karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten almadan 1-2 dakika önce karıştırarak kremayı ekleyin. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra ateşten alın. İçine haşlanmış kuru üzümleri ilave edin. Sonra da tatlıyı kaselere paylaştırın.

Ardından kuru kayısı, ceviz, dolmalık fıstık ve kuş üzümü ile süsleyerek servis yapın.