Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Sütlü armut tarifi
Klasik tatlılardan sıkıldıysanız hem pratik hem de farklı bir tarifle karşınızdayız. Sütlü armut... Zonguldak mutfağının en sevilen tatlarından olan sütlü armutun yapımı zahmetsiz ve vitamin değeri yüksek olduğu için rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir lezzet. Tek yapmanız gereken armutları keserek haşlayıp sütle servis etmek... Dilerseniz bu tarifi vanilyalı da deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram armut
- 1 litre manda sütü
- 1 litre su
Sütlü armut tarifi Nasıl yapılır?
Armutları yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın.
Daha sonra dörde bölerek bir tencereye dizin.
Üzerine su ekleyip haşlayın.
Haşlanan armutları soğuyunca kaselere paylaştırın.
Kaselerin yarısına komposto ve diğer yarısına da süt ilave ederek servis edin.
Afiyet olsun...