Geriİçecek Tarifleri Susurluk ayranı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Susurluk ayranı tarifi

Susurluk ayranı tarifi

Susurluk ayranı, bol köpüklü olmasıyla meşhurdur. Özellikle yolculuklarda Susurluk'ta mola verip yemekle birlikte köpüklü bir ayran içmenin keyfi hiçbir şeyde olamaz. Peki köpüklü Susurluk ayranı evde nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Tuz

Susurluk ayranı tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurdu el blender'ıyla çırpın.

Yoğurt pürüzsüz hale gelince suyu ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.

Tuzunu da ekleyip bardaklara bölüştürün.

Afiyet olsun...