Susamlı un helvası tarifi
Bu tarifimizdeki un helvası bildiğiniz un helvalarından biraz farklı. Tek yapmanız gereken un ve susamı kavurup pekmezle yoğurmak işte bu kadar kolay. Mersin'e özgü olan susamlı pekmezli un helvası cenaze evlerinde dağıtılırmış ama siz misafirlerinize yapmak isterseniz tarifimiz aşağıda hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı pekmez
- 1,5 su bardağı susam
Susamlı un helvası tarifi Nasıl yapılır?
Geniş bir tavaya un ekleyip tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak hafif sararıncaya kadar 5-6 dakika kavurun.
Kavurduğunuz unu geniş bir kaba alın.
Susama da anı işlemleri uygulayıp kavurun.
Kavrulan susamı unun üzerine ekleyin.
Pekmezi azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.
Pekmez tüm malzemeye karışıp malzeme hamur halini alınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Parçaları elinizde köfte yapar gibi şekillendirin.
Hazırladığınız helvaları bir tabağa dizin ve servis yapın.