Sura tarifi
Ege mutfağının lezzet çeşitliliğini herkes bilir. Sizin için Ege'nin güzel şehri Manisa mutfağına ait bir bir Kurban Bayramı klasiği olan suranın tarifini hazırladık. Kaburgayla yapılan ve kendi pilavıyla birlikte servis edilen suranın görüntüsü de lezzeti de benzersiz. Mutlaka siz de denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 4-5 kilogram kuzu eti (sağ ön kolu veya kaburga bölümü)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tuz
Sura tarifi Nasıl yapılır?
Etin her tarafını 1 tatlı kaşığı tuz ile ovun.
Kaburga kısmını doldurabilecek şekilde, ayırmadan kol altına kadar açın.
Ilık suda yıkadığınız pirinci karabiber, kimyon ve tuz ile karıştırarak iç harcınızı hazırlayın.
Bu harcı kaburga boşluğuna doldurun ve üzerine 12 su bardağı ılık su dökün.
Açık kalan kısmı iğne iplikle dikin ve sura tepsisine yerleştirin.
Tüm etin üzerine karabiber ve kimyon bastırıp tepsiye de 2 su bardağı su koyun.
Ardından 200 dereceye kadar ısınan fırına tepsiyi yerleştirin.
Piştikten sonra dikilen bölümü açıp pilavı alarak servis edin ve yanına da kızartmış kuzu etini parçalar halinde koyun. Afiyet olsun!