Fotoğraf: pxHere
Son Güncelleme:
Sumak çayı tarifi
Salataları ve yemeklere lezzet katan sumağı bu sefer de çay olarak tüketin. Sağlık açısından sayısız faydası olan bu baharat özellikle bağışıklığın kuvvetlendirilmesi gereken bu dönemlerde oldukça önem kazandı. Peki sumak çayı nasıl yapılır? Tarifi aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Birkaç damla kekik yağı
- Bal
- Su
Sumak çayı tarifi Nasıl yapılır?
Çayın ölçüsünü bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı sumak olarak ayarlayabilirsiniz.
Öncelikle sumağı bir bardağa koyun ve üzerine yeteri kadar kaynar su ilave edin.
Ardından yaklaşık 5 dakika demlendirin.
Demlenen çaya birkaç damla kekik yapı ilave edin.
Alttaki posa ekşi olacağından onu süzün ve üzerine tatlandırmak için bal ilave edin.
Şifa olsun.