Sultan tatlısı tarifi
Mutfakta farklı bir bir şey denemek iserseniz, sultan tatlısına bir şans verin. Ağızda dağılan kıvamı, nefis görünümü ve kolay yapılışıyla tarif defterinizin favorileri arasına girecek. Dış kaplamasındaki haşhaş ve üzerindeki ceviziyle de tadanlardan tam not alacak. Peki sultan tatlısı nasıl yapılır? Sofrada bu nefis tatlıya yer vermek isteyenler için işte sultan tatlısı tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
- 1 su bardağı haşhaş tohumu
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı süt
Sultan tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başladığı noktada şerbete limon suyunu ekleyin. 10 dakika daha kaynattığınız şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tereyağı ve şekeri bir kapta güzelce çırpın. Şeker eriyince yumurta ve sıvı yağı ekleyin.
İrmik, Hindistan cevizi, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
Unu da azar azar ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Daha sonra sırayla süte ve haşhaş tohumuna batırın.
Ardından hamur topunun tam ortasına parmağınızla hafifçe bastırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Tatlınızı önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip 25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.
Servis ederken tatlınızın orta kısmına ceviz için yerleştirin.
Afiyet olsun...