Sultan tatlısı tarifi
Ağızda dağılan kıvamı ve dışındaki kaplamasıyla nefis bir tarif olan haşhaşlı sultan tatlısı Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Üstelik yapılışı da oldukça pratik. Peki sultan tatlısı nasıl yapılır? Evde sultan tatlısı tarifi kolay yapımı...
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 200 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Sultan tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başladığı noktada şerbete limon suyunu ekleyin.
10 dakika daha kaynattığınız şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, tereyağı, yumurta, şeker, Hindistan cevizi, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırın.
Daha sonra üzerine unu azar azar ekleyin. Hamurunuz yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun. A
rdından ufak parçalar alarak elinizle yuvarlayın.
Hamurunuzu önce süte ardından haşhaşa bulayıp fırın tepsisine dizin.
Tatlınızı önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ve fırından çıkarır çıkarmaz soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.
Tatlınız şerbetini çekince servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...