Sultan çanağı tarifi
Sultan çanağı tarifi tavuklu ve etli seçenekleriyle hem kolay hem pratik akşam yemekleri menülerinde yer alabilir. Bugün sizlere Gelinim Mutfakta etli sultan çanağı tarifini paylaşacağız. İşte sultan çanağı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1/5 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 1 su bardağı erişte
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram kaşar peyniri
Sultan çanağı tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle kıyma harcı için kuru soğanı küp küp doğrayın.
Maydanozları da incecik kıydıktan sonra yumurtayı ve galeta ununu ekleyip yoğurmaya başlayın.
Ardından biber salçası ve baharatları ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Diğer yandan da iç harcını hazırlamaya başlayın. Bunun için ilk olarak erişteyi on dakika kadar haşlayın.
Az miktarda haşlanmış erişteyi süzgeçten geçirip, tencerede yağı kızdırın ve erişteyi yağda bir iki kez karıştırın.
Sonrasında kaşar peyniri hariç diğer malzemeleri ekleyerek ocağın altını kapatın.
Kıyma harcından mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve çanak şeklinde içinde çukur açın.
Bu çanağın içine erişteli iç harcından ekleyin.
Sultan çanağını 180 derecelik fırında köfteler yumuşayana kadar pişirin.
Köfteler yumuşamaya başlayınca üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve peynirler kızarmaya başlayınca fırından alın.
Afiyet olsun...