GeriHamur İşi Tarifleri Su böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Su böreği tarifi

Su böreği tarifi

Türk mutfağında börek çeşitleri boldur ve hepsi de birbirinde lezzetli. Fakat, su böreği bir başkadır. Hazır yufka ile de kolayca hazırlanabiliyor ama geleneksel tarifi denemek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Biraz zahmetli olmasına rağmen sonunda değecek. Lafı uzatmadan, işte bir bardak sıcacık çayın yanına harika gidecek su böreği tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 400 gram beyaz peynir
  • 4-5 dal maydanoz

Su böreği tarifi Nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın.

Yumurta, tuz ve sütü ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.

Hamurunuzdan eşit bezeler alıp elinizle yuvarlayın.

Aldığınız bezeleri oldukça ince bir şekilde açın.

İlk bezeyi fırın tepsinizin kenarlarından sarkacak şekilde açın ve tepsiye yerleştirin.

Diğer açtığınız yufkaları da dört parçaya bölün.

Tencerenin yarısına kadar su ekleyip kaynatın.

Dört parçaya böldüğünüz yufkaları kaynayan suya atın.

1-2 dakika kadar haşlayıp sudan çıkarın ve soğuk su olan kaseye alın.

Ardından sudan çıkarıp süzün.

İç harcı için; maydanozu ince ince kıyıp peynirle karıştırın.

Tereyağını eritin ve tepsinin en altındaki yufkaya sürün.

Daha sonra üzerine haşlanmış yufkaların yarısını yayın ve her katmanı yağlayın.

Yufkaların yarısını serince üzerine iç harcını ekleyin ve kalan yufkaları da aralarını yağlayarak aynı şekilde yayın.

En son en alttaki yufkanın tepsinin kenarından sarkan kısımlarıyla böreğinizi kapatın ve tekrar yağlayın.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...