GeriBalık Tarifleri Soslu kalamar tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soslu kalamar tarifi

Soslu kalamar tarifi

Balık sofralarında mutlaka bulunan kalamarı evde hazırlamaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gr. kalamar (dondurulmuş)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet yeşil soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı beyaz şarap
  • 1 çay kaşığı tuz

Soslu kalamar tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsakları soyup ince ince doğrayın. Yeşil soğanları önce uzunlamasına ikiye bölün ve ince ince kıyın. Maydanozları yıkayıp aynı şekilde incecik kıyın. Sarımsakları ve soğanları bir tavada, zeytinyağında 2 dakika kadar kavurun. Maydanoz ve kalamarları ekleyip kavurmaya devam edin. Şarap, bir su bardağı su ve tuz ilave edin. Bir taşım kaynatıp kalamarlar iyice yumuşayınca ateşten alın.