GeriEt Yemeği Tarifleri Soğan yahnisi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan yahnisi tarifi

Soğan yahnisi tarifi

Yemeklere asıl lezzetini veren şey şüphesiz soğandır. Bazıları ince ince doğrarken bazıları da bütün atıp daha sonra yemeğin içinden çıkarıyor. Bu yemekte ise ana madde soğan. Peki soğan yahnisi nasıl yapılır? Evde kolay soğan yahnisi tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram yağsız kuşbaşı et
  • Yarım kilogram arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Soğan yahnisi tarifi Nasıl yapılır?

Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ekleyin.

Etleri yağda kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.

Tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin.

Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın.

Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Taze otlarla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.