GeriEt Yemeği Tarifleri Soğan kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan kebabı tarifi

Soğan kebabı tarifi

Soğan kebabı Gaziantep mutfağına ait nefis lezzetlerden biri. Etlerin kuru soğanların içine doldurulmasıyla elde edilen soğan kebabını siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte soğan kebabının tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuru soğan (mandalina büyüklüğünde soğanlar kullanın)
  • 350 gram az yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • Çeyrek çay bardağı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1,5 çay bardağı su

Soğan kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı yoğurma kabına alın.

İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip 5 dakika kadar yoğurun.

Kıymadan soğan sayısı kadar parça koparıp elinizle yuvarlayın ve kenara alın.

Soğanların tepelerindeki kökleri kesin. Soğanların en dış kabuklarını da ayıklayın.

Soğanların orta katmanlarını dikkatlice çıkarın ve hazırladığınız kıyma toplarını bu boşluklara doldurun.

Soğanları tepsiye dizin.

Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Tepsiyi fırına verip soğanların ve köftelerin rengi değişene kadar pişirin.

Salça, nar ekşisi ve suyu bir kasede iyice çırpın.

Soğanları fırından alıp üzerine bu sosu gezdirin.

Tepsiyi üzerini alüminyum folyoyla kapatıp yeniden fırına verin ve 10-15 dakika daha pişirin.

Sıcak servis yapın.