GeriAtıştırmalık Tarifleri Soğan halkası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan halkası tarifi

Soğan halkası tarifi

Soğan halkası, özellikle de burger ve tavuğun olmazsa olmazı. Büyük küçük herkesin severek tüketiği bu nefis atıştırmalıkların çıtır çıtır dokusuyla tadına doyum olmuyor. soğan halkasını dışarıdan alabileceğiniz gibi evde de kolayca yapabilirsiniz. İşte soğan halkası tarifi ve püf noktası... Şimdiden afiyet olsun...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet beyaz soğan
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 3 su bardağı kadar çekilmiş kuru ekmek
  • Karabiber
  • Tuz

Soğan halkası tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları 1 santimetre kalınlığında halka şeklinde doğrayın.

Maden suyu, un, yağ, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırın.

Yumurtanın akını çırpın ve krema haline gelene kadar çırpın. Ardından karışma yavaş yavaş ekleyin.

İsterseniz soğan halkasının hamuruna sarımsak tozu ve toz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.

Dilimlenen soğanları önce karışıma daha sonra da çekilmiş ekmeğe bulayıp yağda altın rengi oluna kadar kızartın.

Afiyet olsun...