Sivas katmeri tarifi
Katmer, aslında pek çok yörede farklı şekillerde hazırlanıyor. Sivas mutfağın da ise sade olarak hazırlandığı gibi patates veya peynir gibi malzemelerle de yapılıyor. Özellikle kahvaltı sofralarında keyifle tüketeceksiniz. Eğer denemek isterseniz, Sivas katmeri tarifini sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram tereyağı
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Sivas katmeri tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak ılık süt, su ve mayayı karıştırma kabına alın.
Maya eridikten sonra yağ, un ve tuzu yavaş yavaş ekleyin.
Hamuru 45 dakika kadar mayalanması için bekletin.
Tereyağını tavada eritin. Üzerine de sıvı yağı ilave edip kenara alın.
Hamur mayalandıktan sonra dört bezeye ayırın.
Tezgahı güzelce unlayın ve ilk bezeyi açın. Üzerini yağlayın ve incelmesi için kenarlarından hafif çekin.
Ardından hamuru kare şeklinde katlayın.
İkinci bezeyi de ince bir şekilde açıp yağlayın. Daha sonra ortasına ilk açılan hamuru koyun ve tekrar kare şeklinde kapatın.
Yağlı fırın kağıdı serili tepsiye alın ve 1 cm olacak şekilde incelterek koyun.
Üzerine de verev şeklinde çizikler atıp ve yumurtalı yoğurtlu karışımı sürün.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...