GeriHamur İşi Tarifleri Siron tarifi (Patatesli ve peynirli)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Siron tarifi (Patatesli ve peynirli)

Siron tarifi (Patatesli ve peynirli)

Silor, sırın ya da ziron olarak da bilinen ve Doğu Anadolu'da sıklıkla yapılan bir hamur işi olan siron tarifi nasıl yapılır merak ediliyor. Hazır yufka ve dilediğiniz iç harcı ile kolayca hazırlanabilen siron tarifini bu kez patatesli ve peynirli olarak paylaşıyoruz. İşte patatesli ve peynirli siron tarifi, malzemeleri ile birlikte yapım aşamaları...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı yoğurt

İç harcı için;

  • 4 adey orta boy patates
  • 1 kase lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Siron tarifi (Patatesli ve peynirli) Nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri küp küp dilimleyip haşlayın.

Ardından patatesleri süzdükten sonra tereyağını ilave ederek ezin.

Tuzu karabiberi ekleyerek karıştırmaya devam edin.

En son da ince kıyılmış maydanozları ve peyniri ekleyerek ezmeden karıştırın.

Yufkalarınızı ortadan ikiye ayırın. Geniş tarafına iç harcından koyup oklava ile çok sıkı olmayacak şekilde 3-4 parmak genişliğinde bir rulo yapın.

Sonra bu ruloyu yine 3 parmak genişliğinde dilimlere ayırarak küçük yufka ruloları elde edin. Bunları kesik kısımları üste gelecek şekilde tepsiye dizin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız yufkalar biraz soğuduktan sonra, üzerine kaynar suyu serpiştirerek yumuşamasını sağlayın ve üzerini kapatın.

Bu esnada tereyağını kızdırın. İçine salçayı, pul biber ve naneleri ekleyin.

Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp önce yoğurdu sironların üzerine gezdirn.

Ardından sosunu gezdirin ve servis edin.

Afiyet olsun...