Şinitzel tarifi
Şinitzel, Avusturya ve Almanya mutfaklarının en önemli ve en tanınmış yemeklerinin başında geliyor. Etin incecik açıldıktan sonra un, yumurta ve galeta ununa bulanması, ardından da bol yağda çıtır çıtır kızartılması sonucu elde edilen şinitzelin malzemeleri ve yapılışı aşağıda. Biz tarifimizde dana eti kullandık ama tavuk şinitzelin de ayrı bir lezzet deposu olduğunu belirtelim. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 2 parça antrikot
- Tuz
- Karabiber
Dış harcı için:
- 3 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
- 1,5 su bardağı ayçiçeği yağı
Şinitzel tarifi Nasıl yapılır?
Antrikotları döverek inceltin. (Bu işlemi kasabınızdan da rica edebilirsiniz.)
Üstlerine tuz ve karabiber serpin ve kenara alın.
Yumurtaları bir kasede çırpın.
Un ve galeta ununu da ayrı ayrı tabaklara koyun.
Ayçiçeği yağını derin bir tavada güzelce kızdırın.
Antrikotları una bulayın.
Ardından ununu silkeleyip çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa batırın.
Her tarafı kaplanan etleri yeniden silkeledikten sonra kızgın yağa atın.
Her iki tarafı da altın gibi olana kadar kızarttığınız şinitzelleri kağıt havlu üzerine çıkarın.
Şinitzelleri patates salatası, otlu tereyağı, kızılcık sosu ve bir dilim limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…