GeriTavuk Yemeği Tarifleri Şinitzel tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şinitzel tarifi

Şinitzel tarifi

Şinitzel, Avusturya ve Almanya mutfaklarının en önemli ve en tanınmış yemeklerinin başında geliyor. Etin incecik açıldıktan sonra un, yumurta ve galeta ununa bulanması, ardından da bol yağda çıtır çıtır kızartılması sonucu elde edilen şinitzelin malzemeleri ve yapılışı aşağıda. Biz tarifimizde tavuk eti kullandık ama dana şinitzelin de ayrı bir lezzet deposu olduğunu belirtelim. Afiyet olsun…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet tavuk göğüs fileto
  • Tuz
  • Karabiber

Dış harcı için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı ayçiçeği yağı

Şinitzel tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları ortadan kesip döverek inceltin.

Üstlerine tuz ve karabiber serpin ve kenara alın.

Yumurtaları bir kasede çırpın.

Un ve galeta ununu da ayrı ayrı tabaklara koyun.

Ayçiçeği yağını derin bir tavada güzelce kızdırın.

Tavukları una bulayın.

Ardından ununu silkeleyip çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa batırın.

Her tarafı kaplanan tavukları yeniden silkeledikten sonra kızgın yağa atın.

Her iki tarafı da altın gibi olana kadar kızarttığınız tavukları kağıt havlu üzerine çıkarın.

Şinitzelleri Bavyera usulü patates salatası, otlu tereyağı ve bir dilim limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…