GeriMutfak Tüyoları SİMİT TİRİDİ TARİFİ: Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

SİMİT TİRİDİ TARİFİ: Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

SİMİT TİRİDİ TARİFİ: Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Kastamonu simit tiridi yöresel yemeklerimiz arasında yer alıyor. Yine Kastamonu'ya özgü kel simit denilen susamsız simit ile hazırlanan simit tiridi, kıymalı ve yoğurtlu sosuyla eşsiz bir lezzet şölenine dönüşüyor. Peki, Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır? İşte, simit tridi tarifi ve malzemeleri...

Simit tiridi Kastamonu mutfağının en tanınmış lezzetlerinden biridir. Kastamonu’ya özel susamsız kel simit ile yapılan simit tiridi için basit bir kıymalı hamur işi de denebilir. İşte, Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır merak edenlere, enfes simit tiridi tarifi ve malzemeleri...

SİMİT TİRİDİ MALZEMELERİ

4 adet Kastamonu simidi (kel simit)

2 su bardağı kemik suyu

3-4 diş sarımsak

2 su bardağı yoğurt

250 gram kıyma

2 yemek kaşığı tereyağı

KASTAMONU SİMİT TİRİDİ NASIL YAPILIR?

Kıymayı kısık ateşte iyice kavurun.

Simitleri küçük parçalar halinde bir tabağa doğrayın.

Sıcak kemik suyunu bu simitlerin üzerine gezdirin.

Simitler kemik suyunu çekerken sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.

Simitlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirip kavrulmuş kıyma serpin.

Son olarak tereyağını kızdırıp malzemelerin üzerine gezdirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…

 

False