Simit kebabı tarifi
Görkemli Gaziantep mutfağının müthiş lezzetlerinden biri olan simit kebabını evinizde denemek ve sevdiklerinize mükellef bir sofra hazırlamak istiyorsanız, size harika bir tarifimiz var! Özünde, harlanmış kömür ateşinde pişirilen simit kebabını, elde olan imkanlarla fırınınızı kullanarak da kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte püf noktalarıyla ağızda dağılan simit kebabı tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı ılık su
- 700 gram dana kıyma (tek çekim kebaplık zırh kıyması)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 buçuk çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 buçuk tatlı kaşığı nane
- 2 diş sarımsak
Simit kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Geniş bir yoğurma kasesinde bulguru ılık suyla karıştırın ve bulgurlar hafif şişene kadar bekleyin.
Bulgurlar şiştikten sonra spatula yardımıyla havalandırdıktan sonra kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip kıymayı çok ezmeden yoğurmaya başlayın.
Hazırladığınız bulgurlu kıyma harcını ıslattığınız şişlere ince ve eşit olacak şekilde köfteler halinde hazırlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Soğanlı sumak ve taze ekmekle servis edin, afiyet olsun...