Şilofta tatlısı tarifi
Mayasız hamur ile yapılan eriştenin şekerle kaynatılıp, üzerine kızgın yağ dökülerek servis edildiği şilofta tatlısı Antalya'nın yöresel lezzetlerinden biri. En üste dövülmüş ceviz ve badem serpilip sunulur. Loğusa kadının sütünü arttırdığına inanılır. Peki şilofta tatlısı nasıl yapılır? İşte şilofta tarifi ve yapım aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- Su
- Toz tarçın
- Karanfil
- Dövülmüş ceviz
- Susam
- Toz şeker
- Tereyağı
- Çubuk tarçın
Erişte için;
- Su
- Un
- Tuz
Şilofta tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Erişte için; un ve tuzu bir yoğurma kabına alın ve azar azar su katıp hamur haline gelene kadar yoğurun.
Sonrasında hamuru üzerini kapatıp dinlendirin.
Yarım saat kadar sonra hamuru merdane ile açıp erişte şeklinde kesin.
Sonrasında çorba için su kaynatıp hamurları içerisinde katın ve erişteler yumuşayana kadar pişirin.
Hamurlar yumuşadığında kalan malzemeleri de ilave edin ve karıştırın.
Ardından şilofta tatlısı hazırdır. Tatlıyı sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Şekeri az gelirse isteğe bağlı bal ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...