GeriÇorba Tarifleri Sıkıcık çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıkıcık çorbası tarifi

Sıkıcık çorbası tarifi

Kütahya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan sıkıcık çorbası, ince bulgurdan yapılıyor. Et suyuyla hazırlandığında ise lezzetini katlıyor. Farklı bir şeyler denemek isterseniz, bu yöresel lezzete şans vermelisiniz. Peki sıkıcık çorbası nasıl yapılır? İşte sıkıcık çorbası tarifi ve malzeme listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tarhana
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım fincan kuru nane
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Sıkıcık çorbası tarifi Nasıl yapılır?

İnce bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyip kabarması için bekletin.

Daha sonra üzerine un, tarhana, karabiber ve naneyi ilave edip karıştırın.

Elde ettiğiniz katı harcı elinizle küçük olacak şekilde yuvarlayın ve unlu bir tepsiye koyun.

Sıvı yağ, soğan ve salçayı tencereye alıp kavurun.

Üzerine 5 su bardağı su ekleyin.

Salçalı su kaynayınca yuvarladığınız minik köfteleri yavaş yavaş ekleyin.

Kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar kaynatın.

Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis edin.

Afiyet olsun...