Şevketi bostan yemeği tarifi
Ramazan ayında iftar için yağılabilecek sebze yemeklerinden olan şebketi bostan yemeği tarifi kolay yapılıyla da en çok araştırılan lezzetler arasında yer alıyor. Ege mutfağına ait şevketi bostan yemeği, özellikle Manisa sofralarında önemli bir yere sahiptir. Ayrıca etsiz de hazırlayabileceğiniz sevketi bostan tarifi bu yazımızda kuzu etli versiyonuzla sizlerle... Peki, kuzu etli şevketi bostan yemeği nasıl yapılır? İşte detaylar...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram şevketi bostan
- Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
Şevketi bostan yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle şevketi bostanları güzelce ayıklayıp yıkayın ve ince uzun doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları ve etleri yağda kavurun.
Şevketi bostanları da ilave edip sararana kadar arada karıştırarak kavurun.
2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Başka bir kasede un, yoğurt ve limon suyunu çırpın.
Terbiyeyi tencereye ekleyip birkaç dakika daha pişirdiğiniz yemeği ocaktan alın.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun…