Sevilen iftar tatlılarından: Haşhaşlı revani tarifi
Ramazan ayının gelmesiyle, iftar vakti birbirinden leziz tariflerde sofrada yerini alacak. Haşhaşlı revani tatlısı da ramazan sofralarının sevilen tariflerinden biri. Yapımı da oldukça pratik. Yumuşacık keki ve şerbetinin yanı sıra haşhaşıyla da favoriler arasında yer alıyor. Peki Haşhaşlı revani nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte sevilen iftar tatlılarından haşhaşlı revani tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Üzeri için:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Sevilen iftar tatlılarından: Haşhaşlı revani tarifi Nasıl yapılır?
Haşhaşlı revanisine şerbeti hazırlayarak başlayın.
Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuması için kenara alın.
Tatlınızın keki için yumurta ve şekeri derin kasede çırpın.
Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Üzerine haşhaş, un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin.
Son olarak kekinizi tepsiye alın ve fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
Kekiniz pişince dilimleyin ve üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Üzeri için krem şanti ve sütü bir kasede çırpın. Daha sonra revani tatlınızı krem şanti ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun...