GeriHamur İşi Tarifleri Semsek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Semsek tarifi

Semsek tarifi

Adıyaman yöresine ait semsek, oldukça basit bir hamur işi sayılabilir. Çıtır çıtır hamurun içinde lezzetli Adıyaman peynirini tadınca çok seveceksiniz. Çiğ böreğe benzetilebilir ancak iç harç olarak tamamen farklıdır. Bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği semsek nasıl yapılır? Kahvaltı sofralarınızın yeni favorisi olacak semsek tarifi…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram Adıyaman peyniri
  • 1 Demet maydanoz 
  • 500 gram un
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Su

Semsek tarifi Nasıl yapılır?

Un, yağ, tuz ve alabildiğince suyu bir hamur kabında iyice yoğurun.

Yoğurduğunuz hamuru orta boy bezeler haline getirin.

Ardından maydanozları güzelce yıkayıp, ince ince doğrayın.

Adıyaman peyniri veya tuzsuz bir peyniri elle ovarak ufalayın.

Maydanoz ve peyniri bir kapta karıştırın.

Bezeleri merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açın.

İç malzemesini bir tarafına serin ve boş tarafıyla üstünü kapatın.

Hazırladığınız semsekleri yağda kızartın.

Afiyet olsun.