GeriKek Tarifleri Şekersiz kakaolu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şekersiz kakaolu kek tarifi

Şekersiz kakaolu kek tarifi

Hurma, rafine şeker tüketmeyenlerin tatlı yaparken en büyük yardımcılarından. Özellikle keklerde hamurun içinde kolayca dağılabildiği için enfes sonuçlar veriyor. Peki hurmayı kullanarak nefis bir kakaolu kek yapmaya ne dersiniz? İşte şeker tüketenlerin bile vazgeçilmezi olacak şekersiz kakaolu kek tarifimiz…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 14 adet hurma
  • 1 adet muz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş fındık
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Yarım paket kabartma tozu

Şekersiz kakaolu kek tarifi Nasıl yapılır?

Çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız hurmaları yarım çay bardağı sıcak suda 10 dakika bekletin.

Ardından blender’dan geçirip püre haline getirin.

Muzu da ezip aynı şekilde püre haline getirin ve kenara alın.

Yumurtaları derin bir kasede güzelce çırpın.

İçine zeytinyağı ve tereyağını ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Sütü, hurmaları ve muzu da karışıma ilave edin ve karıştırın.

Fındık, vanilya özütü, kabartma tozu, un ve kakaoyu da ekleyip harmanlayın ve kek hamuru kıvamı elde edin.

Keki yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Kekinizin içi hafif nemli kalmalı. Soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…