Fotoğraf: İstock
Son Güncelleme:
Sebzeli yaprak sarması tarifi
Özel günlerin özel yemeği yaprak sarmasını sevmeyen yoktur. İnce ince sarılanı makbul olan sarmaların iç harcını da çok farklı şekillerde yapabilirsiniz. Üzümlüsü, kıymalısı gibi pek çok çeşidin yanında sebzeli yaprak sarmasına da yiyenler bayılacak. Giresun mutfağının güzel lezzetlerinden sebzeli yaprak sarması nasıl yapılır?
Yapımı için malzemeler
- 500 gram üzüm yaprağı
- Yarım bağ pazı
- 1 bağ ıspanak
- Yarım bağ taze nane
- Yeşil soğan
- Maydanoz
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- Karabiber
- Tuz
Sebzeli yaprak sarması tarifi Nasıl yapılır?
- Pazı, ıspanak, yeşil soğan, maydanoz ve taze naneyi güzelce yıkayın.
- Yıkadığınız sebzeleri ince ince doğrayın.
- Ardından pirinç ve bulguru da ekleyip karıştırın.
- Yağın yarısını ve baharatları da ekledikten sonra iç harcınız hazır.
- Üzüm yapraklarını haşlayın.
- Hazırladığınız iç harcı haşladığınız üzüm yapraklarına sarın.
- Sardığınız yaprakları tencereye dizin.
- Ayırdığınız yağı üzerine ilave edin.
- Az miktarda su da ekledikten sonra pişirin.
- Afiyet olsun.