GeriMakarna Tarifleri Sebzeli lazanya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli lazanya tarifi

Sebzeli lazanya tarifi

Lazanya denince akla genellikle kıymalı sosla yapılan tarifler geliyor ancak et kullanmadan da nefis bir lazanya yapabilirsiniz. Kabak ve ıspanağın lezzet kattığı vejetaryen sebzeli lazanya tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Et yiyenlerin de çok beğeneceği bu lazanya tarifi sizin için. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Taze lazanya hamuru ya da yarım paket hazır lazanya
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 250 gram ıspanak yaprağı
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 yaprak taze fesleğen
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi

Üzeri için:

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Sebzeli lazanya tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın.

Kabakları soyup ince ince dilimleyin.

Havucu rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.

Domatesleri de yemeklik doğrayın.

Ispanakları ve fesleğenleri de ayıklayıp bol suyla yıkayın.

Kabakları ızgarada ya da tavada birkaç dakika pişirin.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin.

Havuçları ve domatesleri de ekleyip domatesler suyunu çekene kadar kavurun.

Salçayı da ilave edip karıştırın.

Ispanakları ve fesleğenleri de ilave edip gerekirse sıcak suyu ilave edin.

Tuz ve karabiberi de ekleyip ocaktan alın.

Beşamel sos için tereyağını sos tenceresinde eritin.

Unu ekleyip hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

Soğuk sütü ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirdiğiniz sosa, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin.

Eğer taze makarna kullanacaksanız, hamurlarınızı 25-30 saniye süreliğine kaynar suya sokup buzlu suda soğuttuktan sonra dilediğiniz sosla birleştirip lazanyanızı pişirebilirsiniz.

EV YAPIMI LAZANYA HAMURU TARİFİMİZ İÇİN TIKLAYIN

Fırın kabını ayçiçeği yağıyla yağlayıp bir sıra lazanya yaprağını tabana serin.

Üzerine biraz beşamel sos ekleyin.

Kabak dilimlerini sosun üzerine ekleyin.

Bir kat daha lazanya yaprağı dizip bu kez beşamel ve ıspanaklı sos ekleyin.

Üzerini yeniden lazanyayla kapatıp bu işlemi malzeme bitene kadar sürdürün. En üst katman beşamel sos olmalı.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp lazanyayı fırına verdikten sonra 15 dakika pişirin.

Lazanyayı fırından alıp üzerine kaşar rendesini serpin.

Yeniden fırına verdiğiniz lazanyayı kaşar eriyip kızarana kadar fırınlayın.

Fırından alıp biraz ılınmasını beklediğiniz lazanyayı dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…