GeriBalık Tarifleri Sarımsaklı karides tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsaklı karides tarifi

Sarımsaklı karides tarifi

Sarımsak soslu bu leziz karides tarifine bayılacaksınız.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 15-20 adet orta boy kabuklu veya kabuksuz karides
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 8 diş sarmısak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sarımsaklı karides tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle karidesleri yıkayın. Sarımsakları soyup, ince dilimler halinde kesin. Sivri biberleri çok ince halkalar halinde doğrayın. Maydanozu yıkayın ve sadece yapraklarını bütün olarak koparın. Karidesleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Sosunuzu hazırlamak için, ayrı bir kapta maydanoz yapraklarınızı zeytinyağı, şarap, limon suyu, sarımsak, sivri biber, tuz ve karabiberle güzelce karıştırın. Sosunuzu karideslerin üzerinde gezdirin ve iyice yedirin. Önceden 175 dereceye ayarlayıp, ısıttığınız fırının orta gözüne kabınızı yerleştirin. 15 dakika kadar pişirin.