GeriMeze Tarifleri Sarımsak turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsak turşusu tarifi

Sarımsak turşusu tarifi

Turşu daha çok salatalık veya lahana gibi malzemelerle kurulur. Ancak farklı malzemelerle de harika bir turşu kurulabilir. Bunlardan biri de sarımsak turşusu... Sarımsak sağlık için çok faydalı. Evinizde bu sarımsak turşusunu kolayca kurabilirsiniz. Peki sarımsak turşusu nasıl yapılır? Sarımsak turşusu için malzemeler ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram sarımsak
  • 4 adet kereviz sapı
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı kaya tuzu

Sarımsak turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsakların kabuklarını soymadan sap kısımlarını ayırın. Baş kısımalarını da ayırmayın.

Tencereye suyu alın ve içine bir yemek kaşığı tuz ve sarımsakları ekleyip birkaç dakika kaynatın.

Sarımsakları tencereden çıkarıp buzlu suya koyun.

Turşuyu kuracağınız kavanoza ilk olarak kereviz saplarını dizin.

Ardından sarımsakları yerleştirin.

Gerektiği kadar suyu bir tencerede kaynatın ve içine kaya tuzu ile şekeri ekleyin. Kaynadıktan sonra da ılınması için kenara alın.

Sarımsakları dizdiğiniz kavanoza sirke ve ılınmış suyu dökün.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve güneş almayan bir yerde 15-20 gün bekletin.

Afiyet olsun...