GeriMeze Tarifleri Sarımsak turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsak turşusu tarifi

Sarımsak turşusu tarifi

Turşu en sevilen lezzetlerden. Genellikle salatalık, biber, lahana gibi sebzelerle yapılan turşuyu farklı malzemelerle de deneyebilirsiniz. Örneğin sarımsak turşusu… Sağlık için de birçok faydası olan sarımsak turşusunu evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte enfes sarımsak turşusunun tarifi…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 baş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Aldığı kadar su

Sarımsak turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsakların tepelerini kesin fakat soymayın.

Sarımsaklarınızı suya koyup 1 gece bekletin. Bu esnada suyu iki kez değiştirin.

Sarımsakları 500 gramlık kavanoza, mümkün olduğunca boşluk kalmayacak şekilde sıkıştırarak yerleştirin.

2 su bardağı suya limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyip tuzlar eriyene kadar karıştırın.

Tuzlu suyu sarımsakların üzerine kavanozda boşluk kalmayacak şekilde doldurun.

Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatıp turşunuzu serin ve karanlık bir ortamda 15-20 gün kadar bekletin.

Bu sürenin sonunda turşunuz hazırdır, afiyetle yiyebilirsiniz.