GeriEt Yemeği Tarifleri Saray Dolama Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saray Dolama Tarifi

Saray Dolama Tarifi

Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta saray dolama tarifi ile bugün hanımların akşam yemeği menülerini belirliyor. Oldukça dikkat çekici bir tarif olan saray dolama tarifi kolay yapılışı ve malzemeleriyle haberimizde...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 adet yufka
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı tuz

Yufkaların arası için;

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için;

  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Saray Dolama Tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını eritip kıyma ve baharatları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.

Suyunu çeken kıymalara maydanozu ince ince kıyıp ekleyin ve altı kısık bir şekilde iki dakika daha pişirin.

Ardından yufkaları açın ve yağlayın.

Kıymalı karışımı şerit şeklinde yufkaların üzerine yaydıktan sonra rulo şeklinde sarın.

Yufkaların üzerine 180 derecelik ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Et suyunu ile yufkaları ıslatın ve tekrar fırına atıp on dakika kadar özdeşleşmesini sağlayın.

Üzeri için sosunu hazırlamaya başlayın.

Sıvı yağ pul biber ve kekikten bir sos haızrlayın.

Fırından çıkardığınız saray dolamanın üzerine önce yoğurt sonra sosu gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun...