Son Güncelleme:
Şam tatlısı tarifi
Yemekten sonra ve çay keyfinizin yanında bu lezzetli tatlı muhteşem olacak.
Yapımı için malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Süslemek için:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 200 gram fındık
Şam tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, kek kıvamında iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer tarafta şerbetini hazırlayın. Hamur da şerbet de ılıkken üzerine gezdirin. Soğuyunca dilimleyip üzerini krem şanti ve fındıkla süsleyip servis yapın.