GeriTatlı Tarifleri Şam tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şam tatlısı tarifi

Şam tatlısı tarifi

Yemekten sonra ve çay keyfinizin yanında bu lezzetli tatlı muhteşem olacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Süslemek için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 200 gram fındık

Şam tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, kek kıvamında iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Diğer tarafta şerbetini hazırlayın. Hamur da şerbet de ılıkken üzerine gezdirin. Soğuyunca dilimleyip üzerini krem şanti ve fındıkla süsleyip servis yapın.