GeriHamur İşi Tarifleri Sakallı sandviç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sakallı sandviç tarifi

Sakallı sandviç tarifi

Sakallı sandviç (saçaklı sandviç de denir) pastane menülerinin en sevilen atıştırmalıklarından. Yumuşacık ponçik ekmeklerin arasına sürülen krem peynirli sandviçler kıyılmış maydanoza ya da rendelenmiş kaşara bulanıyor ve ortaya ne kadar yerseniz doyamayacağınız bir lezzet çıkıyor. İşte enfes sakallı sandviç için malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 4-5 su bardağı un
  • Labne peyniri
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Kaşar rendesi

Sakallı sandviç tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı ılık sütte eritin.

İçine yoğurt, sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tuzu ekleyin ve karıştırın.

Azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Ardından hamuru nemli bir örtüyle örtüp yarım saat kadar mayalandırın.

Hamurdan küçük bezeler yapıp fırın tepsisine dizin.

15 dakika kadar da tepsi de mayalandırın.

Ardından çırptığınız yumurta sarısını üzerine sürün.

Fırını 200 derecede ısıtıp tepsiyi fırına verin ve ekmekleri kızarana kadar pişirin.

Bu esnada labne ile beyaz peyniri karıştırın.

Maydanozu ince ince doğrayın.

Kaşarı rendeleyin.

Ekmekleri fırından çıkarıp ılınmasını bekleyin.

Ilınan ekmeklerin arasına peyniri sürün.

Ekmeğin açık kenarını maydanoza ya da kaşar rendesine batırın.

Sakallı sandviçiniz hazır. Afiyet olsun…