GeriEt Yemeği Tarifleri Sadrazam inciği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sadrazam inciği tarifi

Sadrazam inciği tarifi

Akşam yemeği için görkemli bir alternatif olan Gelinim Mutfakta sadrazam inciği tarifi sofralarınıza renk katmaya geliyor. Yapımı zahmetli gibi görünse de kusursuz bir tat ve görünümle sevdiklerinizi büyüleyeceğiniz sadrazam inciği tarifi nasıl yapılır? Detaylarıyla hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet kuzu incik
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Banyosu için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı haspir
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 350 gram kuru erik
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker

Sadrazam inciği tarifi Nasıl yapılır?

İncikleri yağın yarısında kızartın. Daha sonra inciklerin içine soyulan soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar da soteleyin.

Ardından küp küp doğranan havuçları da inciklerin içine ekleyip kavurmaya devam edin.

En son tuzunu ve karabiberini ilave edin ve altını kısın.

Banyosu için tüm malzemeleri bir kasede karıştırın ve inciğe dökün.

Kapağını kapatın ve 200 derece fırında sebzeler hafif kızarana dek pişirin.

Sosu için tüm malzemeleri bir sos tavasında homojen bir karışım olana kadar önce yüksek ateş, sonrasında kısık ateşte pişirin.

Fırından çıkardığınız sadrazam inciği tarifinin üzerine ekleyin ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun...