Sade mercimek çorbası tarifi
Kırmızı mercimek çorbası en sevilen çorbalarımızın başında geliyor ama bazen malzemesiydi, süzmesiydi derken gözümüzde büyüyor. Ancak isterseniz 15 dakika içinde nefis bir mercimek çorbası yapabilirsiniz. Düdüklü tencere kullanarak yapabileceğiniz ve süzmeden yumuşacık bir kıvam elde edebileceğiniz bu çorbanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
- 6 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
Sade mercimek çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Mercimeği bol suyla güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alın.
Üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve ocağa alın.
Düdüğü ötmeye başladığında altını kısıp bu şekilde 10 dakika kadar pişirin.
Bu sürenin sonunda düdüklü tencereyi içindeki buharını çıkarıp dikkatle açın.
El blender’ıyla dilediğiniz kıvama gelene kadar ezin.
Tereyağını tavada kızdırıp içine unu ekleyin ve kokusu çıkana kavurun.
Unu da hızla karıştırarak çorbaya ekleyin.
Tuzu da ilave edip hepsini bir taşım daha kaynatın.
Çorbanız servise hazır, afiyet olsun…