Rus pastası Medovik tarifi
Ballı Rus pastası olarak bilinen Medovik, mutlaka tadına bakmanızı tavsiye ettiğimiz tatlılardan biri. Ülkemizde de belli pastanelerde yapılan Rus pastası Medovik, evde kolay tarifi ile denemeye değer bir lezzet olarak merak ediliyor. Peki, her bir katı ayrı ayrı pişirilen Medovik nasıl yapılır? İşte Rus pastası tarifi ve malzemeleri...
Yapımı için malzemeler
- 4 yemek kaşığı bal
- 150 gram toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet iri yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 425 gram un
Araları için krema:
- 1 paket labne peyniri ya da ekşi krema
- 225 gram pudra şekeri
- 400 mililitre süt kreması
Rus pastası Medovik tarifi Nasıl yapılır?
Orta boy bir sos tenceresine bal, şeker ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ara ara şeker eriyinceye kadar aşağı yukarı 5-7 dakika çırparak eritin. Şeker erir erimez ateşten alın ve hala sıcakken çırpılmış yumurtaları ilave edin.
Azar azar ve yavaşça, ince bir şekilde devamlı akıtarak, yumurtalar tamamen karışıma karışıncaya kadar hızlıca çırpmaya devam ederek ekleyin. Karbonatı da ilave edin ve karıştırın.
Unu 4-5 defada spatula ile karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş ilave edin, yoğurun.
Hamur ele yapışmayan bir hale gelince 8 eşit parçaya ayırın. Tezgahı iyice unlayın. Her bir parçayı aşağı yukarı 23-25 santimetre çapındaki daireler halinde açın. 23 santimetrelik bir tencere kapağı ile muntazam kesin.
Her seferinde ikişer adet olmak üzere fırın kağıdı yayılmış tepsiye koyun ve önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 4-5 dakika, nar gibi kızarana kadar pişirin. Tencere kapağı ile kesildikten sonra çıkan kenar parçaları da fırına koyun, onları da 4-5 dakika pişirin ve soğuduktan sonra mutfak robotunda çekin.
Süt kremasını katılaşana kadar çırpın. Başka bir kasede labne peyniri veya ekşi krema ve pudra şekerini iyice çırpın. Daha önce çırptığınız süt kremasına ekleyerek homojen bir hal alana kadar karıştırın.
Düz bir tabağa pastanın ilk katını koyun, üzerine bol krema koyarak her tarafını kaplayın. İkinci katı onun üzerine koyun, krema ile kaplayın ve tüm katlar bitene kadar bu işleme devam edin.
Bisküvi katları kremayı emeceği için aralara koyacağınız krema miktarını bol tutun.
Tüm katların yerleştirilmesi bittikten sonra kalan krema ile pastanın yanını ve üzerini kaplayın.
Üzerine ve kenarlarına fırınlayıp, mutfak robotundan geçirdiğiniz kırıntıları serpin. Bir gece üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletin. Afiyet olsun...