GeriHamur İşi Tarifleri Rumeli krep sarma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rumeli krep sarma tarifi

Rumeli krep sarma tarifi

Rumeli krep sarma tarifi beşamel sosu ile birleştiğinde damak çatlatan bir lezzete dönüşüyor. Beyti kebabına benzer görünümü ve tadıyla beşamel soslu Rumeli krep sarma vazgeçilmesiniz olmaya aday görünüyor. Tek başına bir öğün olma özelliği taşıyın beşamel soslu Rumeli krep sarma tarifi detayları alternatif menü arayanlar için hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Krep için;

  • 2 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Tuz

İç harcı için;

  • 100-150 gram kıyma
  • 1 tane iri kuru soğan
  • 3-4 tane biber
  • 2 tane domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tereyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Rumeli krep sarma tarifi Nasıl yapılır?

Krep için malzemeleri derin bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırğın.

Krep tavasında her iki tarafını da pişirin.

İç harcı için malzemeleri de başka bir tavaya alarak etler suyunu çekene kadar pişirin.

Kreplerin içine harç koyup, krepin kenarlarını içine katlayarak sarın.

Aynı işlemi tüm krepler bitene kadar uygulayın.

Beşamel sosu için; tereyağı ve sıvı yağ küçük tencereye alınarak ısıtılır.

Un yağ karışımına ilave edilerek kavrulur. Kokusu çıkana, rengi dönene dek kavrulur.

Üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edildikten sonra hızlıca çırpılır, topak kalmaması sağlanır.

Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.

Beşamel sosu kreplerin üzerine dökün.

Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyduktan sonra, 200 derecedeki fırında kaşarlar eriyince kadar pişirin.

Afiyet olsun...