GeriEt Yemeği Tarifleri Rulo bonfile tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rulo bonfile tarifi

Rulo bonfile tarifi

Sevgililer Günü sofrası için özel bir yemek arıyorsanız rulo bonfileyi mutlaka denemelisiniz. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu’nun hazırladığı bu tarif sizi yarı yolda bırakmaz. Sofranızı şölene çevirmeye aday bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet 200 gramlık dana bonfile
  • 3 dal taze kekik
  • 3 dal taze biberiye
  • 60 gram toz parmesan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Domates sosu için:

  • Yarım kuru soğan
  • 50 gram domates püresi
  • 2 adet domates
  • 10 gram domates salçası
  • 3 dal taze fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 100 mililitre tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Rulo bonfile tarifi Nasıl yapılır?

Etleri streç filmin arasına koyup dövün ve inceltin

Taze baharatları ve sarımsakları ince ince kıyın.

Bir kase içerisinde toz parmesan ve zeytinyağı ile harmanlayın.

Dövülmüş etin üzerine bu karışımı eşit miktarda yayın.

Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

Rulo şeklinde sarın.

Ve mutfak ipliği ile bağlayın.

Kızgın yağsız bir tavada etleri mühürleyin ve fırın kabına alın.

Önce pişirme kağıdı sonra da folyoya sarıp 200 derecelik fırında pişirin.

Etler fırında pişerken domates sosunu hazırlayın.

Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın az yağda soteleyin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin.

Domates salçası ve domates püresini ekleyin.

Tavuk suyu ve taze fesleğeni 5 dakika kaynatın ve robotta püre haline gelinceye kadar çekin.

Pişen etleri dilimleyip sos ile birlikte sıcak servis yapın. Afiyet olsun…