GeriEt Yemeği Tarifleri Rosto Köfte Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rosto Köfte Tarifi

Rosto Köfte Tarifi

Pratik ve lezzetli bir ana yemek olan rosto köfte Gelinim Mutfakta yarışmasıyla birlikte hanımlar tarafından en çok aranan tarifler arasında yer aldı. Sosu ve iç harcı ile lezzeti tamamlanan rosto köfte tarifi ve yapılışı haberimizde…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 10 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

İç harcı için;

  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 100 gram kaşar
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet köy biberi
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Rosto Köfte Tarifi Nasıl yapılır?

Soğan ve maydanozu ince ince kıyın.

Yumurtayı küçük bir kasede iyice çırpın.

Kıyma, soğan, maydanoz, galeta unu, yumurta, toz biber, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp yoğurun.

İç harcı için; havuç ve biberleri küçük küpler halinde doğrayın ve yağda kavurun.

Ardından ocağın altını kapayıp bezelye ve kaşarla birleştirin.

İç harcını bezelyeleri ezmeden karıştırın.

Baton kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Kıymalı karışımın içine hazırladığınız iç harcı doldurarak kapatın.

Kalıbı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat 15 dakika pişirin.

Rostoyu fırından çıkarınca bir tepsiye ters çevirerek alın.

Sıcak domates sosunu üzerine dökün.

Maydanoz yaprakları ve domates dilimleri ile süsleyip, patates püresiyle, mantar ya da patates kızartmasıyla sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…