Rokoko tatlısı tarifi
Barok stilinden sonra sanat akımlarına verilen ad olan rokoko, birazdan vereceğimiz tatlı tarifine de ilham kaynağı olmuştur. Tatlıyı sanat eserine dönüştüren rokoko tatlısı nasıl yapılır merak edenlere, işte rokoko tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı dövülmüş fındık
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 4 paket kakaolu bisküvi
- 1 buçuk su bardağı süt
- 400 ml krema
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 20 adet limonlu beze
- 1 paket vanilya
- 500 gram kaymaklı dondurma
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 150 gram bitter çikolata
Rokoko tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Dövülmüş fındıkları tavada şekerle birlikte kavurun.
Bisküvileri mutfak robotundan geçirdikten sonra derin bir kaba alın ve sütle karıştırın.
KAre borcama bisküvileri bastırarak yayın.
Krema ve pudra şekerini diğer bir kapta çırptıktan sonra bezeleri elinizle ufalayın ve vanilyayla birlikte karışıma ekleyin.
Elde ettiğiniz karışımı bisküvilerin üzerine yayarak dökün.
Ardından, fındıklarla kremanın üzerini kaplayın.
Son olarak üzerine hafif yumuşamış kaymaklı dondurmayı ince bir tabaka halinde yayın.
3- 4 saat boyunca rokoko tatlısını buz dolaında bekletin.
Buz dolabından çıkardığınız tatlının üzerine spatula ya da kaşık yardımıyla çikolatayla birlikte erittiğiniz sosu çizgiler halinde şekiller vererek yayın.
Bir saat daha buz dolabında beklettikten sonra dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun...
Rokoko, Barok stilinden sonra sanat akımlarına verilen addır. 18. yüzyılın ortalarına doğru Barok stilinde kullanılan doğru çizgilerden meydana getirilen süslemeye karşı tepki olarak doğmuş olan barok stilin hatları gibi eğri çizgili motiflerden ibaret olup Baroktan daha ince ve şekillerin kıvrımları daha zarif bir stildir. Rokoko tatlısı tarifi adını da sanat eserine benzer çizgili motiflerinden almıştır.