GeriÇorba Tarifleri Roka çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Roka çorbası tarifi

Roka çorbası tarifi

Farklı bir yemek arayışındaysanız roka çorbasının damağınızda bıraktığı lezzete bayılacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram roka
  • 1 adet soğan
  • 1 kutu krema
  • 3-4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Roka çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya yarım çorba kaşığı sıvı yağı alıp soğanı yağda kavurun.

Rokaları iyice yıkayıp suyunu süzdükten sonra ince ince kıyın. Servis yapmadan önce çorbanın üzerini süslemek için bir miktar rokayı ayırın. Doğradığımız rokaları soğanla birlikte kavurun. Üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu ve 3-4 bardak tavuk suyunu ilave edin. Çorbanın içine bir kutu krema ekleyip kaynayana kadar karıştırın.

Çorba piştikten sonra blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvama getirin. Gerekiyorsa ısıtıp roka yaprakları ile servis yapın.