Ricotta peynirli armut tarifi
Yumuşak ve tuzsuz ricotta peyniri tatlılara çok yakışıyor.
Yapımı için malzemeler
- 6 adet armut
- 30 gram bitter çikolata
- 150 gram ricotta peyniri veya lor peyniri
- 110 gram toz şeker
- 50 gram kedi dili bisküvisi
- 1 acıbadem kurabiyesi
- 1 portakal
- İri taneli toz şeker
- Tereyağı
- Ayıklanmış Antep fıstığı
- Dolmalık fıstık.
Ricotta peynirli armut tarifi Nasıl yapılır?
Portakal kabuğunu 5 mm kalınlığında jülyen doğrayın ve acısının çıkması için suyunu 2- 3 kere değiştirerek kaynatın. Süzüp 150 mililitre su ve 70 gram toz şeker ile 2-3 dakika tekrar kaynatın. Portakal şurubunu ılıtın ve süzüp ayrı bir kaba alın.
40 gram portakal kabuğunu küp kesin. Şuruba 40 gram toz şeker ilave edin. Dolgu için derin bir kabın içinde ricotta peynirini, pudra şekeri, parçalara ayrılmış çikolata, ufalanmış acıbadem ve kedi dili bisküvisi, küp kesilmiş portakal kabuğu ile karıştırın. Armutları alaca soyup alt kısımlarını düzleştirmek için bıçak ile kesin. Armutların çekirdeklerini çıkartıp ortasını oyduktan sonra ricotta peynirli dolguyla doldurun. Üzerine iri taneli toz şeker serpin.
Tereyağı sürdüğünüz yağlı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine armutları dizin. Üzerine şurubun yarısını ekleyip toz şeker serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Dolmalık fıstık, Antep fıstığı, portakal kabuğu ve şurubu ile süsleyerek servis yapın.