GeriTatlı Tarifleri Revani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Revani tarifi

Revani tarifi

Ramazan menüsü tatlısız olmaz. En sevilen şerbetli tatlılardan biri olan revani de sofranıza çok yakışacak. Ayrıca isteğe göre kek hamuruna portakal veya limon kabuğu da ekleyerek bambaşka bir lezzet katabilirsiniz. Peki revani nasıl yapılır? İşte evde kolay ve pratik revani tarifi

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Revani tarifi Nasıl yapılır?

Tatlınızın yapımına şerbetini hazırlayarak başlayın. Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Tatlınızın keki için şeker ve yumurtayı bir kasede çırpın. Ardından yağ, yoğurt ve irmiği de karıştırın.

En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Kek hamurunuzu yağlanmış fırın tepsisine alın.

Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında güzelce pişirin. Fırından çıkarınca dilimleyin ve şerbetini üzerine gezdirin.

Afiyet olsun...