GeriAtıştırmalık Tarifleri Pratik tavuk salatalı dürüm tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik tavuk salatalı dürüm tarifi

Pratik tavuk salatalı dürüm tarifi

Dürüm kültürümüzün en sevilen sokak lezzetlerinden. Genelde dürüm denince akla kebap ya da şiş gibi iç malzemeleri geliyor ama evde de kolay ve lezzetli dürümler yapıp sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar olarak tüketebilirsiniz. Bu da böyle pratik bir dürüm: İçinde tavuk salatası bulunuyor. Oldukça da besleyici olan pratik tavuk salatalı dürümün tarifini sizin için Hürriyet Lezizz yazarı Şef Burcu Eminoğlu hazırladı. Malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım tavuk eti (haşlanmış tiftiklenmiş)
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 dal taze soğan
  • 4-5 yaprak marul
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 adet lavaş

Pratik tavuk salatalı dürüm tarifi Nasıl yapılır?

Haşlayıp kemiklerinden ayırdığınız, tiftiklediğiniz tavuk etlerini bir fırın kabına alın.

Hafif ılınmaya yaklaştığında ince ince kıydığınız taze soğanı ekleyin.

İsterseniz bu aşamada farklı taze baharatlar veya rende havuç vs. ekleyebilirsiniz.

Kalan tüm malzemeleri de ekleyip homojen olarak karıştırın.

Bu aşamada marulu isteğe bağlı ince doğrayıp harcın içine karıştırabilirsiniz ya da dürüm yaparken lavaşa koyabilirsiniz.

Tavuk salatanızı 3 eşit parçaya bölüp lavaşların içine sürün ve rulo yaparak dürüm haline getirin.

Soğuk tüketildiği için buzdolabında saklayabilirsiniz, kurumaması için tüketmeden hemen evvel dilimlemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun...