GeriBalık Tarifleri Poşe somon tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Poşe somon tarifi

Poşe somon tarifi

Görüntüsüne hayran bıraktıran, pembe etli lezzetli somon hemen her pişirme tekniğine uygun. Özellikle de son zamanlarda sık sık tüketilen balıklar arasında yerini alıyor. Bu tarifimizde de farklı bir teknikle somonu pişireceğiz. Peki poşe somon nasıl yapılır? Tarifi aşağıda…

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 parça somon fileto
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal maydanoz sapı
  • Yarım çay kaşığı hardal tohumu
  • 1 çay kaşığı tuz

Poşe somon tarifi Nasıl yapılır?

Derince bir tencereye bolca su koyun ve kaynatın.

Filetoları, streç filme koyun ve üzerine baharatları eşit miktarda paylaştırın.

Sarımsağı orta kalınlıkta dilimlere bölün ve onları da somonların üzerine yerleştirin.

Üzerinde somon olan streç filmleri aynı börek sararmış gibi, ama çok sıkı bir şekilde sarın.

Sardıktan sonra sağında ve solunda kalan parçaya sıkı sıkı düğümler atın.

Sıkı sıkı sardığınız somon filetoları kaynamakta olan suya atın. Filetoları atınca suyun sıcaklığı düşecektir.

Tekrardan kaynamaya başlayınca, altını kısın.

Tekrar kaynadıktan 10 dakika kadar sonra somonu kaynar sudan alın.

Streç filmin düğümlü yerinden makas yardımıyla kesin ve somonu tabağa alın.

Eğer iyi saramadıysanız içine su alacaktır.

O zaman önce mutlaka bir havlu kağıda çıkarın sonra servis tabağına alın.

Yanında dilediğiniz haşlanmış sebzelerle servis edebilirsiniz.